Hvalpeforløb

Hvalpefødsel og forløb 

Her kan du læse og se billeder fra fødselsforløbet, siden vil løbende blive opdateret ugenligt med opdateringer af hvalpene og hvordan det går. 

7 dejlige hvalpe kom til verden 🐾


Meget sent fredag aften (d. 7. juni) fødte Tessa (Giddygold Cherries Last Blossom) sit aller første kuld hvalpe. Der kom 6 sunde og raske hvalpe til verden efter en meget lang opblokningsperiode på halvandet døgn og en meget hård fødsel. Tessa var så træt, udmattet og formentlig godt tilpas hos sine nyfødte babyer, at hun faldt i søvn kort efter den sidste hvalp var blevet født, tæppet skiftet og hvalpekassen gjort ren. 

Den første uge går hurtigt - Hvilke køn blev det?


Den første uge er snart gået og hele huset har sovet nede i stuen de første par nætter, for at sikre sig at alt gik som det det skulle. Hvalpene tager hurtigt til i vægt og bliver hurtigere og hurtigere til at finde hen til mælkemoren når hun er der. 


Det blev til 1 tæve og 5 hanner. 💙💙💙❤️💙💙

2. uger gamle er hvalpene nu 


Hvalpene vokser hurtigt og er nu så småt begyndt at få øjne. De har fået klippet negle for første gang og er begyndt at kravle meget hurtigtere rundt i kassen. Tessa nyder også at


Tessa er begyndt at ville gå tur igen, så to gange om dagen er vi ude at gå. 

Den 3. uge med hvalpene 


I denne uge har hvalpene fået mad for første gange og det tog de rigtig godt imod. Der er generelt begyndt at komme rigtig meget gang i hvalpekassen, da de små er begyndt at lege og bjæffe lidt ad hinanden. 

Snart 4 uger gamle 


Et par dage efter, at hvalpene fyldte 3 uger, blev kassen åbnet, så de kunne gå ud og ind som de havde lyst til. Det var hurtigt at se, at de faktisk foretrak at være udenfor kassen, så en dag senere fjernede vi kassen helt. 

Fotoshoot (3 1/2 uge gamle) 
               Grøn                                           Blå                                         Orange                                          Brun                                        Sort                                     Lyserød   

Ugen op til at hvalpene bliver 5 uger gamle 


Hvalpene er nu blevet lidt mere sikre på benene og har derfor fået en bakke ind til dem, som de skal bruge, til at lære at blive renlige. I bakken er der træpiller, der absorberer væsken. Derudover er hvalpene, i løbet af ugen, blevet rykket ned i bryggerset, hvor de har lettere adgang til udendørsarealer, hvor de også er begyndt at tilbringe en del tid. 

Hvalpene er nu en mere aktive end de førhen har været og når vejret er til det, opholder de sig faktisk det meste af tiden udendørs. Ellers spiser de ALTID udenfor, da de efterfølgende også har en del energi og andet de skal af med. 

Hvalpene er 6 uger gamle og klar til oplevelser 


Hvalpene har i løbet af deres 6. leveuge været med ude og køre bil for første gang (Uden uheld). Derudover har de været på med på mosen og stranden. Det var et kæmpe hit og en stor en på opleveren for hvalpene. De er alle super nysgerrige og ikke bange for noget som helst.